Forkynnelse i pinsemenighetCharles og Svein EgilNilen

Jeg har nettopp (15.februar) kommet hjem fra Egypt. Jeg var der en liten uke, sammen med Kjell Haltorp, Jan Christensen og Charles Marcello Lado (fra Sør Sudan).

Vi hadde seminar to dager for bibelskoleelever og andre troende som var sultne på undervisning.

Det var en tydelig åpenhet og hunger, både etter undervisning og forbønn.

I tillegg hadde vi møter i menigheter, og opplevd også der stor åpenhet og gjennomslag. Det var mye hengivenhet i bønn og lovsang.

Flere ble frelst og helbredet. En dame manifiseterte onde ånder. Hun ble bedt for av Charles, utfridd og kunne deretter løfte sin arm. Den hadde tidligere hatt lammelse. En annen kvinne vitnet om helbredelse på øynene og i beina. Hun løp rundt i kirken og viste på den måten for alle at hun var helbredet.

Gjennom samtaler med ledere fikk vi også ferske inntrykk om forholdene i Egypt. Som de fleste vet, hadde det Muslimske Brorskap med Muhammed Mursi som president – makten i ett års tid (3-4 år siden).

Kun med dette ene året de satt ved makten, ble tilstanden tydelig forverret for de kristne. De opplevde det derfor som en stor lettelse da Mursi ble avsatt og fengslet, bare etter ett år ved makten. Etter noen år med politisk uro i landet og all ondskapen som IS har stått for, har mange egyptere forlatt sin muslimske tro.

Faktisk har mange blitt ateister. Andre er mer åpne for evangeliet.

Vår kontaktperson fortalte oss at imamen for den største moskeen i Kairo, møtte Jesus i et syn mens han var på reise i Mekka for to år siden.

Han begynte å undervise om Jesus i moskeen da han kom tilbake til Kairo. Etter kort tid ble dette avslørt og han måtte deretter rømme fra landet.

Vi hadde også et to timers møte med den øverste lederen i ”Assemblies of God” (pinsebevegelsen). De har ca 160 000 medlemmer, har bibelskoler, planter menigheter og arbeider for å vinne mennesker for Jesus.

Kjell Haltorp har arbeidet i Midtøsten i 20 år. Han opplevde denne turen til Egypt som spesielt oppmuntrende med tanke på åpenhet og gjennomslag.

Ting skjer i denne del av verden!

Tusen takk for at du står med og støtter Mission Alliance!!

Hilsen Svein Egil