Svein-Egil-i-farta-på-prekestolenI november hadde vi en veldig flott konferanse for pastorer og ledere i utenfor byen Nepalgunj i Vest Nepal.
Mange av pastorene og lederne er tidligere elever ved Himalayan Ezra Institute, som ledes av Daniel Ghalay. Det var Øysten Åsen fra Asia Link, Jan Åge Gabrielsen fra Fevik Misjonskirke og meg selv som sto for undervisningen disse dagene.
Da jeg var her i Nepal første gang for fire år siden, fantes det på dette stedet en utgravd tomt som skulle bli til kirke. Nå var kirken ferdig, og vi hadde gleden av å se en stappfull sal ca 350 konferansedeltakere.
Det var lett å merke en atmosfære av både begeistring for Jesus gjennom lovsang og tilbedelse og en hunger etter Hans ord. Det er spesielt å få være sammen med noen hundre første generasjons-kristne. Man får en opplevelse av Apostlenes gjerninger!
Vår kontaktperson og samarbeidspartner (gjennom Asia Link); Daniel Ghalay – står i en apostolisk tjeneste. Hans måte å lede på gjennom en naturlig myndighet, masse glede, humor og omsorg – det er forbilledlig!
Leder av Asia Link, Øystein Åsen underviste levende og praktisk om hvordan vi kan formidle Guds kjærlighet i våre hverdagslige liv. Jan Åge Gabrielsen underviste om ”den troendes autoritet” – hvordan Gud har gitt mennesket herredømme over verden, og at vi har gjenvunnet den autoriteten gjennom Kristi seier på korset.
Jeg for min del talte ut fra Apostlenes Gjerninger 20,der Paulus hadde sin avskjedstale til lederne i Efesus. Her finner vi mange viktige karaktertrekk en Herrens tjener bør ha i sitt liv; viktigheten av omvendelse, trøsten i at Jesus er med oss alle dager, om å ha rette hensikter og motiver i vår tjeneste.
Innimellom undervisningsøkter og måltider, hadde vi rikelig med tid til lovsang og tilbedelse, til inspirasjon og betjening. Lovsangsteam