Manisha

Manisha

For litt over ett år siden kom denne enkle bondejenta til treningskolen Himalayan Ezra Institute i Katmandu. Hun kom fra veldig enkle kår på landsbygda, og da hun kom på bibelskolen måtte hun lære seg de mest grunnleggende ting som personlig hygiene.
Men det skulle ikke gå lang før hun fikk oppleve sterke og dype forvandlinger ved Guds kraft og kjærlighet i sitt liv. Etter tre måneder reiste Manisha tilbake til sin landsby. Hun deler sin tro og ber for de som er syke. Mange blir friske. De blir interessert i denne gode Gud som Manisha forteller så frimodig om. Flere blir kristne og Manisha blir pastor for den nye landsbykirken.
Men ikke alle gleder seg over at den nye troen har fremgang. En fanatisk hindukvinne angriper med en ljå/sigd. Manisha får dype farlige kutt i benet.
8 timer tar det å bære henne til nærmeste bilvei. Først etter tre dager kommer hun til lege. Operasjonen er ikke vellykket. Hun risikerer å ikke kunne gå igjen.
En operasjon til. Denne gangen går det bedre. Hun reiser hjem til landsbyen for å fortsette som pastor. Da hun kom til lederkonferansen vår gikk hun nesten normalt. Hun stråler av glede og indre styrke. Det er slike hverdagshelter som gjør at den kristne tro har sterk fremgang i Nepal.