Jeg hadde gleden av å reise til Cuba i slutten av 2022. Dette var en reise som gjorde sterkt inntrykk.

Evangeliet har gått kraftig fram på denne øya, og man regner med at antall kristne har doblet seg de siste 15 årene.

På bildet ser du pastorparet Yaniel og Mara Guevara som leder en livskraftig og voksende menighet («Iglesia Metodista en Lyano») i utkanten av Havana.
Her blir folk stadig frelst, undervist og gjort til sterke etterfølgere av Jesus. Det drives et stort barnearbeid med servering av mat. På Cuba er det ingen selvfølge å få nok mat og andre grunnleggende ting. Vi skal derfor starte opp en grisefarm som skal sikre kjøtt til menighetens arbeid.

Mission Alliance gir fast støtte til denne menigheten og på den måten får vi bidra til at vekkelsen og veksten fortsetter. Vi vil også være med og starte en egen grisefarm utenfor Havana. Det vil gi kjøtt til de som kommer til menighetens barnearbeid og inntekt til menighetens virksomhet. På den måten vil menigheten kunne fortsette å betjene menneskers behov og formidle evangeliet. 

Jeg vil være på Cuba i løpet av de to første ukene i desember, sammen med Frederic Gøtze og Tor Inge Andersen. Sistnevte er pastor i Filadelfia Grimstad og har vært misjonær i Sør-Amerika og Spania.  

Frederic Gøtze skal bli værende igjen på Cuba og hjelpe menigheten med å starte opp arbeid blant kriminelle og rusavhengige. Husk på oss i bønn!  

Hvis du har lyst til å gi økonomisk støtte til dette, så ta gjerne kontakt med oss.   

Menigheten (Iglesia Metodista en Lyano) vi jobber sammen med og støtter månedlig, driver et fantastisk barnearbeid i en bydel med mye sosial nød.  
Her får barna alltid et måltid mat.

Nyplantet menighet utenfor Havana.