img_0459img_0473img_0475img_1925IMG_1352

8.-12 november hadde jeg sammen med Charles Marcello Lado (fra Sør-Sudan) møtekampanje i Terekeka.
Som vi vet fra nyhetsmedia, har det de siste månedene vært mye uroligheter i dette landet som faktisk er verdens yngste nasjon. Det er særlig to av de store stammene i landet som er i krig med hverandre. Mange har flyktet til forskjellige naboland. I noen områder er det fare for sult, og det er prisstigning i landet. Det var åpenbart mye FN-personell til stede som gjør sitt beste for å trygge folks sikkerhet og velferd.

På det meste hadde vi ca 1500 mennesker på møtene. Charles og jeg delte på forkynnelsen, og responsen var stor på invitasjonen til å bli frelst. Det er vanskelig å fastslå med nøyaktighet hvor mange som tok i mot Jesus. Legger vi sammen alle de som hver kveld ga respons på frelsesinnbydelsen, så er det mellom 1000 og 2000 som har sagt ja til Jesus! Men erfaringsmessig vet vi at det er en del av de samme menneskene som gir respons på frelsesinnbydelse flere av kveldene. Dette er ofte et uttrykk for åndelig hunger. Man vil gjerne bli bedt for så mye som mulig.
Derfor er det vanskelig å tallfeste nøyaktig hvor mange som ble frelst. Men Gud vet. Han kjenner hjertene bedre enn det vi gjør!

I løpet av kort tid vil en ung pastor og evangelist flytte fra Juba til Terekeka for å blir pastor i byens pinsemenighet.
Denne mannen var vår tolk i møtene. Han ble på den måten kjent med folket der og folket ble kjent med han.
Han vil naturligvis ha fokus på å følge opp de nyfrelste. Som alltid ber vi også for syke, og flere har vitnet om helbredelse. Et høydepunkt i så måte var når en eldre mann vitnet om at han hadde fått synet tilbake!
(bildet der Charles intervjuer mannen med brun skjorte)