Vår kontakt, Samuel Yaldia forteller følgende:

«Jeg planlegger å bruke beløpet du sendte (i mai) til å bygge opp igjen den kirken som ble brent ned på grunn av forfølgelse som kom mot de kristne i denne landsbyen (Zinkone).

Pastoren og hans familie ble også jaget ut av landsbyen. Dette ble rapportert til myndighetene. Men jeg ba de troende om ikke å hevne seg på noe vis, men heller å bli i bønn fordi vår Gud er rettferdig og Han vil forsvare sin menighet og sitt evangelium.

Og som ved en overnaturlig inngripen døde de som hadde stått i spissen for forfølgelsen. I alt 14 mennesker døde på denne måten – på liknende måte som vi kan lese om i Apg. 12 om kong Herodes.

Det gjorde at de andre som hadde deltatt i forfølgelsen gikk til pastoren og ba om tilgivelse og forbønn. De ba også om at pastoren måtte gjenåpne kirken. Flere enn 100 mennesker overga seg til Herren og brant opp sine avguder.

Grunnen til at denne forfølgelsen startet var at mange i landsbyen hadde blitt kristne. Dette resulterte blant annet i at det ble vanskelig å få tak i kyllinger de kunne bruke som offer til avgudene. » 🙂