Kjære venn, forbeder og misjonspartner.

Sommeren er endelig her. Jeg håper dere får en velsignet sommer med ferie og fint vær.

Her er nyheter fra de to siste satsingene vi har hatt;  Uganda og Kenya.

Tusen takk for at du så trofast og sjenerøst står med i arbeidet!

SEMINAR OG MØTEKAMPANJE I UGANDA

Kampanjen i Uganda (i begynnelsen av mai) var et samarbeid med Karismakirken i Stavanger. For en glede å reise med pastor Tormod Rølyland og team fra Karismakirken. 2 av teammedlemmene var fra Nigeria, men bor og jobber i oljeindustrien i Stavanger. Det var en spesiell glede å høre disse to undervise Guds ord i en afrikansk sammenheng. De har både innsikt og forståelse for kulturen folket lever under. De var kloke og radikale da de utfordret menn til å ta ansvar for jobb, hjem og familie.  
I tillegg til å ha seminar i et område som heter Kyenjojo, hadde vi også møtekampanje. Det var på forhånd mye motstand mot denne kampanjen. Det er en sekt som står sterkt i dette området som tilber deres leder som «gud», og har forført mange. Etter kampanjes slutt ble det funnet en del døde slanger på plassen der vi hadde kampanjen. Disse hadde antagelig blitt brukt i utøvelse av heksekraft mot møtekampanjen. På kveldsmøtene var det ca 500 mennesker til stede. Rundt 120 mennesker tok imot Jesus som sin Herre og Frelser. 

PASTORSEMINARER I KENYA

I begynnelsen av juni hadde jeg gleden av å være med og ha to pastorseminarer i Kenya. Dette var et samarbeid med Richard Gunning som driver RTU Ministries (Reach the Unreached). Gunning har i mange år drevet arbeid i Kenya sammen med kenyaneren Peter Karangu. Flere hundre menigheter har gjennom årenes løp blitt plantet som et resultat av dette arbeidet. 
Det første stedet vi var på heter Kakuma og ligger på grensen til både Uganda og Sør-Sudan. Det andre stedet vi hadde seminar heter Rumuruti. På begge plassene har pastorer blitt undervist, inspirert – og ikke minst utfordret til å bringe evangeliet til nye områder.